
4 personen Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 40 minuten
Romige bloemkool-aardappelschotel
Pak je favoriete trui en nestel je op de bank – deze romige bloemkool-aardappelschotel is als een warme knuffel op een koude dag. De hoofdrolspelers in dit gerecht zijn de fluweelzachte kaas, de stevige bloemkool en de aardse aardappelen. Samen vormen ze een symfonie van smaken die je smaakpapillen zal doen dansen.
Het is alsof de drie musketiers van comfort food zich hebben verenigd om je een gerecht te brengen dat niet alleen heerlijk is, maar ook eenvoudig te bereiden. Je hoeft geen professionele chef-kok te zijn om dit gerecht te maken. Zolang je een oven en wat basis keukengerei hebt, ben je klaar om te gaan.
Maar dit gerecht is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, het is ook een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen. Elk hapje is een stap in de richting van een gezonder en voedzamer dieet.
En als je net als ik een fan bent van aardappelschotels, dan gaat deze variatie met bloemkool je hart stelen. Het is alsof je traditionele aardappelschotel een makeover heeft gekregen en naar een heel nieuw niveau is getild.
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kopje geraspte kaas (naar keuze)
- 2 kopjes melk
- 2 eetlepels bloem
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Benodigdheden
- Grote pan
- Ovenschaal
- Mes
- Snijplank
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de bloemkool en aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn. Giet ze af en zet ze opzij.
- Verhit de olijfolie in dezelfde pan en voeg de knoflook toe. Bak tot het geurig is.
- Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed. Voeg langzaam de melk toe, blijf roeren tot het mengsel dik wordt.
- Voeg de geraspte kaas toe aan de pan en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte bloemkool en aardappelen toe aan de pan en roer tot alles goed bedekt is met de kaassaus.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen aan deze schotel, zoals broccoli of wortelen.
- Voor een veganistische versie, gebruik plantaardige melk en veganistische kaas.
Geniet van deze romige bloemkool-aardappelschotel als een heerlijk, hartverwarmend hoofdgerecht. Perfect om te delen met familie en vrienden op een gezellige avond!