4 personen     Bereidingstijd: 20 minuten     Kooktijd: 30 minuten

Exotische bloemkool-curry

Bind je schort om, zet je favoriete kookmuziek op en maak je klaar om een magische culinaire odyssee naar de mystieke landen van het Oosten te beginnen met onze sensationele bloemkool-curry. Dit gerecht, dat bol staat van smaak, balanceert perfect tussen de rijke diepte van de specerijen, de knapperige, aardse goedheid van verse groenten en de fluweelzachte, romige omhelzing van kokosmelk. Het is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een streling voor het oog.

Ben je een trotse groene krijger die de vegetarische levensstijl omarmt? Of ben je een culinaire avonturier die op zoek is naar nieuwe smaken om je weekmenu te transformeren? Dan is deze bloemkool-curry gemaakt voor jou. Het is het soort gerecht dat je vrienden en familie doet vermoeden dat je stiekem een getrainde chef-kok bent!

We snappen het, de lijst van ingrediënten kan intimiderend lijken. Maar denk eraan: elke grote prestatie begint met de bereidheid om de eerste stap te zetten. En geloof ons, elke snufje, schepje en snede die je maakt, brengt je dichter bij een eindresultaat dat niet minder dan buitengewoon is. Dus waar wacht je nog op? Duik erin en maak een meesterwerk van je maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 400 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, voor garnering
  • Geroosterde cashewnoten, voor garnering

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Roerlepel

Bereidingswijze:
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren.
  • Voeg de currypoeder, kurkuma en komijn toe en bak nog een minuut, tot de specerijen geurig zijn.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en de blokjes paprika toe en roer goed om alle groenten met de specerijen te bedekken.
  • Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe. Breng op smaak met zout en peper en roer goed.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 20-25 minuten sudderen, of tot de bloemkool zacht is.
  • Serveer de curry warm, gegarneerd met verse koriander en geroosterde cashewnoten.
Tips:
  • Je kunt andere groenten toevoegen of vervangen naar smaak. Denk bijvoorbeeld aan wortels, erwten of aubergines.
  • Voeg voor extra proteïne blokjes tofu of tempeh toe.
  • Serveer de curry met basmatirijst of naanbrood voor een vullende maaltijd.

Dit recept voor exotische bloemkool-curry zal een vaste waarde in je keuken worden. Geniet van de heerlijke smaken en het comfort van dit gezonde, plantaardige gerecht.

Wil je dit recept beoordelen?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *